Belgium Club
jiunge
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
Een 53-jarige man uit Zuid-Limburg stond voor de Hasseltse correctionele rechtbank terecht wegens stalking van twee vrouwen, onder wie Miss België 2006 Virginie Claes. Het andere slachtoffer is de uitbaatster van een massagesalon in het Genkse. Het openbaar ministerie vroeg voor de man, die zich door zijn raadsman liet vertegenwoordigen, een strenge toepassing van de strafwet. De rechtbank doet op 31 oktober een uitspraak.

De man was eerst gedurende twaalf jaar gevechtspiloot bij de luchtmacht en nadien begon hij een firma die cameraproducties verzorgde. Zo kwam hij in contact met Virginie...
continue reading...
posted by HaleyDewit
Pukkelpop wordt dan toch afgelast. De organisatoren hebben besloten om het festival voor de rest van het weekend stop te zetten. Eerder had organisator Chokri Mahassine nog gezegd dat het muziekfestival vanmorgen opnieuw om 11 uur van start zou gaan.

"Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden", klinkt het. Het hevige stormweer dat het Pukkelpopfestival gisteravond teisterde, heeft ondertussen aan vijf mensen het leven gekost....
continue reading...
Waarschuwing: als je Zinloos GeweldiG nog niet gezien hebt, en je wilt verrast worden, is het verstandig dit niet te lezen, want er staan heel wat details in.

Mijn excuses voor eventuele spelling en/of grammaticafouten.


Intro:

Zinloos GeweldiG. Geef toe, de titel alleen al spreekt aan. Lieven Scheire komt als eerste het podium op en begroet het publiek op een ietwat kinderlijke manier, wat meteen voor een gelaten sfeer zorgt. De oorsprong van de naam Neveneffecten is weliswaar op het internet te vinden, maar het klinkt allemaal veel interessanter, als het uit Lievens mond komt. Ook omdat je op...
continue reading...
Els De Schepper raakte onlangs betrokken bij een auto-ongeval. Na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis moet ze op doktersadvies haar rug een aantal maanden laten rusten. Aangezien de Schepper in haar voorstellingen opnieuw gaat paaldansen en allerlei gekke capriolen gaat uithalen, is de voorjaarstournee "Feest" en de voorstelling in het Sportpaleis, verplaatst naar het najaar van 2013.

De Schepper is triest. "Uiteraard is dat niet leuk voor me, maar ik wil enkel het beste aan mijn publiek kunnen presenteren en omdat het om een best of tournee gaat, zou het meer dan zonde zijn om net de meest...
continue reading...
Juan Luis Guerra komt voor het eerst naar België voor een exclusief Europees tamasha op het Afro-Latino Festival in Bree op zaterdag 25 juni. Het optreden kadert in zijn "A Son de Guerra"-tournee. Guerra zal in Bree optreden met zijn 25-koppige band 440.

Eind jaren tachtig introduceerde hij de bachata in onze contreien met de monsterhit 'Burbujas de Amor' en opende zo voor andere latin artiesten de Europese markt.
Vorig jaar verscheen zijn meest recente en met Latin Grammy Awards bekroonde album 'A Son de Guerra' met daarop hits als 'Bachata en Fukuoka', 'La Calle' en 'La Guagua'. In 2010 behaalde hij ook nog een nummer 1 hit met 'Cuando Me Enamoro', een duet met Enrique Iglesias. Hij verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen en won al vijftien Latin Grammy Awards en twee Grammy's.
De online voorverkoop van het Afro-Latino Festival in Bree start op vrijdag 8 april via www.afro-latino.be en www.sherpa.be. (Belga / LEE)
De Sfeerboys, een voetbalteam van daklozen en kansarmen, heeft zaterdag tijdens de BV-Cup in Genk een team van bekende politici en mediafiguren verslagen met 4-1. Ruim 300 supporters zagen jembe, hoe ze de beker ontvingen uit handen van minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten.

De BV-Cup is een initiatief van Mustafa Harraq, bijblijfconsulent van ACV-Limburg en coach van de Sfeerboys. Hiermee wil hij de problematiek van kansarmoede in de openbaarheid brengen en aantonen dat mensen een kans verdienen om zich opnieuw als volwaardig lid in de maatschappij te knokken.
Zijn ploeg nam het zaterdagnamiddag...
continue reading...
Afgelopen weekend raakte bekend dat Karnivale, het restaurant in Aalst dat in 2010 als winnaar werd bekroond, de deuren sluit. Enkele weken geleden moest D'Hoogeschool ook al de deuren sluiten. En vandaag blijkt dat Exquisa, het restaurant dat in het eerste seizoen tweede werd, beschermd wordt tegen schuldeisers.

Eigenares Yanaïka, dit jaar nog uitgeroepen tot 'Lady Chef van het jaar' heeft van de rechtbank van koophandel bescherming gekregen tegen haar schuldeisers. In 2008 was Yanaïka samen met haar toenmalige vriendin nog één van de finalisten van het vtm-programma 'Mijn Restaurant!'.
Yanaïka zou de bescherming aangevraagd hebben na een onterechte boete wegens zwartwerk. Daarnaast had de Limburgse ook achterstand in het betalen omdat de verhuis naar een nieuw pand vertraging heeft opgelopen. Yanaïka blijft ervan overtuigd dat ze in november opnieuw de deuren van haar restaurant kan openen. (Belga / KAV)
De 26ste editie van het Pukkelpopfestival in Kiewit bij Hasselt is onder een stralende zon gestart. Het driedaags festival is uitverkocht en iedere dag worden ruim 60.000 muziekliefhebbers verwacht. Op 8 podia staan meer dan 200 acts geprogrammeerd. Om 11 uur opende organisator Chokri Mahassine de deuren.

Op het hoofdpodium mocht vanmiddag de Limburgse band The Sore Losers het festival aftrappen. De Foo Fighters zijn vanavond de headliner. De festivalgangers maken zich op voor een broeierige dag, want de temperaturen kunnen oplopen tot dertig graden. Het Vlaamse Kruis staat dus paraat als jongeren last zouden krijgen van de hitte en de zon. Het blijft wel uitkijken voor een eventuele onweersbui. (Belga / OSN)
Gaëtan De Weert, die voor 'Basta' de rekensleutel van een tv-belspel van 'Home Games' kraakte, heeft de 4.500 euro prijzengeld van die prestatie ontvangen. Dat gebeurde deze zomer, een hele tijd na de ruchtmakende uitzending op 17 januari van het één-programma, zo vernam Belga van De Weert. De Gentse wiskundeknobbel eist nog enkele duizenden euro prijzengeld van nyumbani Games en ITV-Shows, leverancier van de nog steeds lopende belspelletjes op de Franstalige zender RTL.

Begin dit jaar zorgde Gaëtan De Weert voor opzien door de rekensleutel te kraken van een belspel. Om een ogenschijnlijk eenvoudige...
continue reading...
De Vlaamse tv-reeksen "Vermist" (VT4) en "Duts" (Canvas) zijn allebei zes keer genomineerd voor de televisieprijzen van Monte Carlo.

"Vermist"-acteurs Kevin Janssens en Koen De Bouw maken kans op de prijs voor beste acteur in de categorie drama, Joke Devynck en Katelijne Verbeke zijn genomineerd in de categorie beste actrice in een dramareeks. "Vermist"-producent Philippe De Schepper dingt mee in de categorieën beste Europese en beste internationale producent.
Bij de komische series zijn Pieter van Huck en Herwig Ilegems, de makers van de zevendelige Canvascomedy "Duts", genomineerd in de categorie beste Europese of beste internationale producent. Herwig Ilegems en Steve Geerts zijn ook geselecteerd als beste komische acteurs en actrices Tania Kloek en Greta van Langendonck doen een gooi naar de titel van beste komische actrice.
De televisieprijzen worden op 10 juni uitgereikt. (Belga / LEE)
Niemand minder dan Tom Dice mag het voorprogramma verzorgen van de Amerikaanse countryzangeres Taylor mwepesi, teleka op 6 maart in Vorst Nationaal. Dat meldt concertorganisator Greenhouse Talent.

De 21-jarige singer-songwriter uit Eeklo stond veertien weken lang in de Ultratop met zijn eerste single 'Bleeding Love'. Maar zijn echte doorbraak kwam in 2010, toen hij geselecteerd werd als Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival. In Oslo wint hij met 'Me And My Guitar' de halve finale en behaalt hij de zesde plaats in de finale: de hoogste score ooit van een Vlaamse artiest. En als kers op de...
continue reading...
Ex-voetballer Gilles De Bilde verschijnt komende dinsdag voor de correctionele rechtbank van Brussel voor geweld tegen zijn vrouw Ilse Segers en een van zijn dochtertjes. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws donderdag.

Volgens de krant liep een ruzie vorige zomer zodanig uit de hand dat de politie tussenbeide moest komen. Hij bekende de feiten, maar volgens hem had zijn dochtertje hem uitgedaagd. De Bilde mocht uiteindelijk beschikken onder strenge voorwaarden.
Intussen hebben De Bilde en Segers zich weer verzoend. Omdat het niet de eerste keer is dat De Bilde klappen uitdeelt, riskeert hij een celstraf, aldus Het Laatste Nieuws. (Belga / LEE)
Dorothée, een Belgische shabiki van Johnny Hallyday, wordt in Frankrijk vervolgd door de arts van de zanger, Stéphane Delajoux. Die beschuldigt er onze landgenote van hem op de sociaalnetwerksite Facebook te hebben beledigd. Dat bericht de website van de Franstalige openbare omroep RTBF.

De arts opereerde Hallyday eind 2009, maar er traden complicaties op. Verwanten van de populaire zanger schreven die toe aan fouten die Delajoux zou hebben gemaakt.
mashabiki van Hallyday begonnen daarop een Facebook-groep waar de arts over de hekel werd gehaald. De Belgische vrouw, afkomstig uit Estinnes, in de provincie Henegouwen, postte ook enkele agressieve reacties. De arts heeft nu een klacht ingediend wegens smaad en laster.
Dorothée, moeder van drie kinderen, zegt op de website van RTBF dat ze haar ogen niet kan geloven. Volgens haar was het een emotionele reactie en zette ze gewoon een grote bek op, zonder te beseffen welke gevolgen dat kon hebben. (Belga / LEE)
isterenavond ging de musical West Side Story in première in de Antwerpse Stadsschouwburg. Op de rode loper heel wat bekende gezichten zoals Véronique De Kock, Pieter Loridon, Jan van Rompaey, Lulu Aertgeerts en Lea 'Merlina' Couzin. De onyesha wordt nog tot 24 november in Antwerpen opgevoerd en verhuist in december naar Capitole in Gent. De Broadway musical West Side Story ging op 26 september 1957 in première in het New York Winter Garden Theatre en werd 732 keer opgevoerd vooraleer de productie op tournee ging. Het thema, de muziek en het verhaal zijn spraakmakend.. Maria, America, Tonight¿...
continue reading...
Sylvia van Driessche is opnieuw zwanger en ditmaal voor echt. De hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie en haar kersverse echtgenoot Jelle De Beule verwachten een tweede kindje samen.

De 34-jarige van Driessche kondigde op 1 april tijdens een rechtstreekse uitzending van 'Idool' op vtm aan zwanger te zijn, maar dat bleek een grap. Dit keer maakt ze echter geen mopje: het kindje wordt in december verwacht. "We zijn superblij", zegt Sylvia in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Ons zoontje Ellis (2) krijgt een broertje of een zusje."
Sylvia van Driessche trad eind mei in het huwelijk met 'Basta'-gezicht Jelle De Beule. Ze zijn al elf jaar samen. (Belga / LEE)
De op 87-jarige leeftijd overleden acteur Jef Burm wordt op zaterdag 9 april om 11.15 uur begraven in de hoofdkerk Sint-Nicolaas. Dat is vernomen op het secretariaat van het Dekanaat van zijn geboortestad Sint-Niklaas.

Jef Burm werd geboren in Sint-Niklaas op 19 juni 1923 en werd ereburger van de stad in 1987. "Al op jonge leeftijd was hij een getalenteerd zanger en acteur", aldus het stadsbestuur. Als 18-jarige speelde hij in de toneelbond van de oudleerlingen van de Broederschool in Sint-Niklaas, waaruit de toneelkring Sint-Genesius groeide. Hij besloot om professioneel acteur te worden en...
continue reading...
posted by HaleyDewit
Dat is de subtitel van een interview met Joeri Fransen deze week in Story. Toegegeven, het kan nooit kwaad om met vroegere kandidaten van Idool te gaan praten maar of Joeri een goede referentie is, daar zijn we niet volledig zeker van. Laten we hem het voordeel van de twijfel geven...

Joeri heeft trouwens 4 jaar lang alle commentaar in de media geweigerd en nu hij via Akamusic "toevallig" op zoek is naar 35.000 Euro om een nieuw album op te nemen, praat hij toch met Story.

Joeri Fransen won op 23-jarige leeftijd Idool 2004. Joeri geeft in Story toe dat hij op dat moment te jong was om een album...
continue reading...
Stan van Samang staat op zondag 3 april in het voorprogramma van Enrique Iglesias. De Spaanse popzanger treedt op in de Ethias Arena in Hasselt naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Euphoria'.

Ook Stan van Samang heeft sinds 11 maart een nieuwe plaat. Zijn "King in my head" is momenteel de hoogste nieuwkomer in de Ultratop 100 albums. De Vlaamse zanger geeft op 9 april in de Lotto Arena in Antwerpen de aftrap van een feestjaar naar aanleiding van zijn vijfde verjaardag als zanger. Tickets voor het verjaardagsconcert zijn verkrijgbaar via teleticketservice.com of 070/345 345.
Tickets voor Stans tamasha in Hasselt zijn te verkrijgen via sherpa.be of 070/345 050. (Belga / LEE)
Vlaanderen heeft er een nieuw showbizzkoppel bij. Kevin Janssens en Ann Lemmens zijn al een dik jaar samen, maar pas nu kwam hun relatie aan het licht. Lemmens 'naam stond namelijk naast die van Janssens op de doodsbrief van zijn grootmoeder.

De vonk tussen de twee sloeg naar verluidt over tijdens het vtm-programma 'Sterren op de Dansvloer', waar zowel Ann als Kevin aan deelnamen. Volgens TvFamilie hield het stel hun relatie geheim om geen mediagekte te creëren zoals die er was toen Kevin Janssens nog samen was met zangeres Natalia. (Belga / LEE)
De Britse openbare omroep start vanaf maandag op BBC Two met het uitzenden van de Brits-Amerikaanse crimereeks The Fall, die geregisseerd werd door de Belg Jakob Verbruggen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag. De hoofdrollen van de vijfdelige miniserie worden vertolkt door Gillian Anderson (The X-files) en de Noord-Ier Jamie Dornan. Regisseur Verbruggen is bij ons onder meer bekend van de speelfilmversie zowel als afleveringen van de vtm-reeks Code 37, met Veerle Baetens in de hoofdrol.

The Fall werd geschreven door Allan Cubitt. Het is een onderzoeksdrama rond de gedreven speurder...
continue reading...